Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011Vremea normala de la inceputul intervalului va intra treptat intr-un proces de incalzire. Temperatura minima a aerului va oscila intre 10 si 22°C, iar cea maxima intre 20 si 32°C. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi locale, cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat, la inceputul intervalului, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol si vor fi conditii de producere a grindinei.

In cultura de porumb, aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-100 cm va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole. Deficite de umiditate in sol se vor inregistra in Maramures, cea mai mare parte a Crisanei, Banatului, Dobrogei, vestul si izolat in centrul Transilvaniei, local in estul Munteniei si sudul Moldovei.

In aceste conditii, atat procesele de coacere si maturare la speciile de toamna, cat si cele de crestere si dezvoltare la culturile prasitoare se vor desfasura pe ansamblu normal pe majoritatea suprafetelor agricole si mai intens pe arealele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului. Uniformitatea si vigurozitatea culturilor prasitoare se va prezenta in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe terenurile agricole cu deficite ridicate de apa in sol.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.