Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea (1)Perioada se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod normal, in aproape toata tara. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 10 si 22°C, iar cea maxima va fi cuprinsa intre 24 si 34°C. Sub aspect pluviometric, sunt posibile ploi locale sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Aprovizionarea cu apa pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura de porumb, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime. In Maramures, cea mai mare parte a Crisanei, Dobrogei, estul Munteniei, nord-vestul si sud-vestul Transilvaniei, local in sudul Moldovei si vestul Banatului, se va semnala fenomenul de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate (moderata, puternica si izolat extrema).

Ritmurile vegetative ale speciilor de camp si pomi-viticole vor evolua normal in aproape toate zonele de cultura si mai intens pe suprafetele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului. Starea de vegetatie la culturile prasitoare infiintate in epoca optima se va prezenta in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe terenurile agricole cu deficite ridicate de apa in sol.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.