Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

vremea (1)Sub aspect termic, vremea va fi in general normala, pe aproape intreg teritoriul agricol. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 17…30°C, in toate zonele de cultura, iar cea minima intre 7…17°C. Referitor la aprovizionarea cu apa accesibila plantelor pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura de grau de toamna, aceasta prezinta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole. In Crisana, Maramures, pe suprafete extinse din Banat, Dobrogea, nordul, vestul si local in centrul Transilvaniei, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, se semnaleaza seceta pedologica moderata si puternica. De asemenea, in cultura de porumb, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-50 cm, se incadreaza in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se inregistreaza in Maramures, Crisana, nordul si vestul Transilvaniei, vestul Banatului, centrul si izolat in sudul Dobrogei, estul Munteniei.

Despre starea de vegetatie a culturilor, potrivit regimului termic al aerului se va semnala o intensificare a proceselor de maturare la culturile de toamna, iar la prasitoare, cresterea si dezvoltarea vegetativa se vor desfasura in conditii bune in cea mai mare parte regiunilor, in special pe suprafetele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.