Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

Scris de Echipa Alcedo

vremea - soareVreme frumoasa, cu temperaturi ridicate in majoritatea zonelor agricole din tara. La fel va fi si zilele viitoare, meteorologii prognozand temperaturi maxime ce vor depasi chiar si 18 grade Celsius, in mai multe zone din tara, iar cele minime nu vor fi mai mici de 2 grade Celsius.

Despre rezerva de apa din sol, pe profilul de sol 0-100 cm in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Deficite moderate de apa in sol se vor inregistra in centrul Dobrogei. Referitor la starea de vegetatie a culturilor agricole, pe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer si sol, la culturile de toamna infiintate in epoca optima va fi posibila reluarea lenta a proceselor vegetative, indeosebi in zonele de campie din jumatatea sudica a tarii. De asemenea, in restul regiunilor agricole, atat la speciile de camp, cat si la cele pomii-viticole se va mentine starea de repaus biologic. Starea de vegetatie a culturilor va fi buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile efectuate tardiv. In functie de data semanatului, orzul si graul de toamna vor parcurge rasarirea, formarea frunzei a treia si infratirea (20-100%).

In aproape toate plantatiile pomicole si viticole se va inregistra stadiul de repaus vegetativ. Totodata, pe terenurile cu expozitie sudica, la soiurile timpurii de samburoase, izolat va fi posibila declansarea fazei umflare a mugurilor de rod.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.