Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011Astazi vremea este destul de rece, iar temperaturile vor ramane sub pragul inghetului. La fel va fi si zilele viitoare, cand temperaturile minime se vor incadra intre -18 si 0 grade Celsius, iar cele maxime se vor situa intre -6…6°C, in cea mai mare parte a regiunilor.

Referitor la rezerva de apa din sol, in cultura graului de toamna, gradul de aprovizonare cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. In centrul Dobrogei se vor inregistra deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata). Despre starea de vegetatie a culturilor agricole, pe fondul mentinerii temperaturilor minime mai scazute din aer, situate sub pragurile biologice critice de rezistenta ale plantelor (-7…-10…-15°C), la culturile de toamna se vor inregistra brunificari si arsuri ale aparatului foliar, in special in semanaturile efectuate in afara epocii optime si pe suprafetele agricole fara strat protector de zapada. Cerealele de toamna (orz si grau), in functie de data semanatului si agrotehnica aplicata isi vor continua rasarirea, formarea frunzei a treia si infratirea (10-100%), in aproape toate zonele de cultura. Cultura de rapita din sudul, estul, centrul si vestul tarii va parcurge predominant faza de infrunzire (5-13 frunze). In toate plantatiile, pomii fructiferi si vita de vie se vor afla in stadiul de repaus vegetativ.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.