Cum va fi vremea in aceasta saptamana

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011 (1)Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului in general normal. Temperatura minima a aerului se va situa intre 6 si 19°C, iar cea maxima va fi cuprinsa intre 20 si 29°C. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin ploi locale sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului si caderi de grindina, in cea mai mare parte a teritoriului. De asemenea, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.

Rezerva de umiditate accesibila plantelor pe profilul de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime. In Maramures, Crisana, pe suprafete extinse din Banat, Dobrogea, nordul, vestul si izolat in centrul Transilvaniei, local in estul Munteniei, sud-estul Moldovei, se vor inregistra deficite de apa in sol, seceta pedologica fiind moderata si puternica.

Procesele fiziologice ale plantelor vor evolua in general normal, pe majoritatea suprafetelor agricole si mai intens in zonele de campie, precum si pe terenurile agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului. In semanaturile efectuate in epoca optima, starea de vegetatie se va mentine buna si medie, iar in culturile intarziate fenologic, medie spre slaba, in special pe arealele agricole cu deficite de umiditate in sol.

sursa: meteoromania.ro