Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

Scris de Echipa Alcedo

vremea_02.05.2011Daca astazi vremea se anunta calda si frumoasa, cu temperaturi ce vor atinge in unele zone ale tarii si 23 de grade Celsius, de maine vremea se raceste in toata tara. Miercuri si joi vremea se raceste si mai tare, fiind prognozate ploi, iar in zonele mai deluroase chiar si lapovita si ninsoare.
Referitor la starea de vegetatie a culturilor agricole, procesele de crestere si dezvoltare la culturile de toamna sunt in limite normale, usor intesificate pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului. Orzul si graul de toamna infiintate in epoca optima se vor afla la rasarire (60-100%) si formarea frunzei a treia (10-100%). In culturile tardive (semanate dupa 20 octombrie 2016) vor predomina germinarea si rasarirea (10-100%).
In functie de data semanatului, la rapita se vor continua fazele rasarire (60-100%) si infrunzire (5-10 frunze). Speciile pomi-viticole vor parcurge maturarea lemnului/coardelor, ingalbenirea si caderea fiziologica a frunzelor, pe intreg teritoriul agricol al tarii.
sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.