Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

vremea (1)Inceputul de saptamana a debutat cu o vreme inchisa in mai toate zonele agricole ale tarii, iar meteorologii prognozeaza si pentru zilele viitoare o vreme rece, cu precipitatii sub forma de ploaie. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 7…18 grade C, la nivelul intregii tari, iar cea maxima intre 13…27 grade C, in mai toate zonele de cultura.

Referitor la rezerva de apa din sol, in cultura graului de toamna, pe adancimea de sol 0-100 cm acesta se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim in majoritatea regiunilor agricole. Seceta pedologica moderata si puternica se va semnala in Maramures, Dobrogea, cea mai mare parte a Crisanei, nordul, vestul si local in  centrul Transilvaniei, estul si izolat in sudul Munteniei, nord-estul si sud-estul Moldovei. De asemenea, in cultura de porumb, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-50 cm, se va incadra in limite satisfacatoare pana la optim in cea mai mare parte a zonelor de cultura.

In ceea ce priveste starea de vegetatie a culturilor agricole, la speciile de camp si pomi-viticole acestea vor evolua normal pe majoritatea suprafetelor agricole.

sursa: meteoromania.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.