Cum sa scapati de buruienile din porumb si floarea-soarelui

Scris de Echipa Alcedo

porumb iarbaAstazi va prezentam doua pachete utile in combaterea buruienilor din culturile de porumb si floarea-soarelui, comercializate de Alcedo, si anume: Ceredin Plus (porumb) si Floare Topsin (floarea-soarelui).

 

Pachetul Ceredin Plus recomandat a fi utilizat in cultura porumbului, contine erbicidele Astral 40 SC si Ceredin Super 40 SL. Astral 40 SC este un erbicid graminicid sistemic, care este distribuit rapid in plante si se foloseste in doza de 1.5 l/ha. Cresterea buruienilor inceteaza intr-un interval scurt de la aplicare, de numai 6 ore. Ceredin Super 40 SLeste un erbicid sistemic selectiv, cu spectru larg de actiune in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene. Se aplica in doza de 1 l/ha, cand porumbul are 4-6 frunze, buruienile au 2-4 frunze, iar palamida este sub 10 cm inaltime. Cele doua produse postemergente se pot aplica in amestec, cand porumbul este in faza de 4-6 frunze.

Pachetul Ceredin Plus, are pretul de 169.90 RON/ha, fara TVA in urma indeplinirii conditiilor contractuale, avand o reducere de 34,15%, iar pentru cei care doresc, sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 258.00 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 280 de puncte.

 

Floare Topsin contine doua produse, si anume: fungicidul Topsin 500 SC si la alegere erbicidul Leopard sau Rango.Topsin 500 SC se foloseste in doza de 1,40 l/ha si este util in combaterea bolilor precum putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), alternarioza (Alternaria spp.), etc. Mentionam ca Topsin 500 SC are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini, avand un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica.

Leopard 5 EC este un erbicid postemergent, folosit pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene.Produsul este rapid absorbit prin suprafata frunzelor buruienilor graminee, dupa cateva ore de la aplicare constatandu-se o translocare in ambele sensuri prin xilem si floem. Se acumuleaza in mugurii subterani, distrugand tesuturile meristematice. Leopard 5 EC are actiune sistemica si se utilizeaza in doza de 1,50 l/ha.

Erbicidul RANGO, este a doua denumire comerciala a lui Pantera 40 EC si se utilizeza in doza de 0,75-1,75 l/ha. Este un produs de baza in combaterea totala a gramineelor. Pentru o buna eficacitate, se recomanda ca buruienile graminee anuale, sa fie in faza de 2 – 4 frunze, gramineele perene 10-20 cm, iar Sorghum halepense (costreiul) in faza de pana la 10-70 cm inaltime (pana la formarea paniculului).

La indeplinirea conditiilor contractuale pentru pachetul FLOARE TOPSIN se obtine o reducere de 31.61% ajungandu-se la pretul de 154.90 RON/ha, fara TVA. Pentru cei care doresc, sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 226.50 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 200 de puncte.

Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa va protejati culturile de porumb si floarea-soarelui cu vreunul din pachetele mentionate mai sus, le puteti achizitiona de la reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.