Cum sa protejam culturile legumicole pe perioada de vara-toamna?

Scris de Echipa Alcedo

Bolile sunt deosebit de periculoase pentru culturile legumicole, afectand productia atat cantitativ, dar mai ales calitativ. Protectia acestor culturi impotriva bolilor in perioada de vegetatie este foarte importanta.

Cum putem sa protejam culturile de legume, dar nu numai, de boli precum mana, alternarioza, arsura frunzelor sau patarea unghiulara? Fie preventiv, fie la aparitia simptomelor, cu Alcupral 50 PU, dupa cum urmeaza:

  • TOMATE: mana (Phytophtora infestans), alternarioza (Alternaria solani), basicarea (Xanthomonas vesicatoria), patarea pustulara (Pseudomonas tomato) – 0,5% (4-5 kg/ha)
  • CASTRAVETI: mana (Pseudoperonospora cubensis), patarea unghiulara (Pseudomonas lacrymans) – 0,5% (4-5 kg/ha)
  • CARTOF: mana (Phytophtora infestans) – 3,0 kg/ha
  • VITA DE VIE: mana (Plasmopara viticola) – 3,0 kg/ha in 1000 l apa
  • CEAPA: mana (Peronospora destructor) – 0,5% (4-5 kg/ha)
  • FASOLE: arsura aureolata a frunzei (Pseudomonas syringae pv. phaseolicola) – 0,25% (2,5 kg/ha)