Cum sa protejam culturile legumicole pe perioada de vara-toamna?

Scris de Echipa Alcedo

Bolile sunt deosebit de periculoase pentru culturile legumicole, afectand productia atat cantitativ, dar mai ales calitativ. Protectia acestor culturi impotriva bolilor in perioada de vegetatie este foarte importanta.

Cum putem sa protejam culturile de legume, dar nu numai, de boli precum mana, alternarioza, arsura frunzelor sau patarea unghiulara? Fie preventiv, fie la aparitia simptomelor, cu Alcupral 50 PU, dupa cum urmeaza:

  • TOMATE: mana (Phytophtora infestans), alternarioza (Alternaria solani), basicarea (Xanthomonas vesicatoria), patarea pustulara (Pseudomonas tomato) – 0,5% (4-5 kg/ha)
  • CASTRAVETI: mana (Pseudoperonospora cubensis), patarea unghiulara (Pseudomonas lacrymans) – 0,5% (4-5 kg/ha)
  • CARTOF: mana (Phytophtora infestans) – 3,0 kg/ha
  • VITA DE VIE: mana (Plasmopara viticola) – 3,0 kg/ha in 1000 l apa
  • CEAPA: mana (Peronospora destructor) – 0,5% (4-5 kg/ha)
  • FASOLE: arsura aureolata a frunzei (Pseudomonas syringae pv. phaseolicola) – 0,25% (2,5 kg/ha)

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.