Cum sa ajuti pomii fructiferi sa “supravietuiasca” acum, in sezonul rece (II)?

Scris de Echipa Alcedo

Paduchele din San Jose

Paduchele din San Jose

In newsletter-ul de ieri, v-am informat despre “taierile in uscat” la pomii fructiferi, lucrare extrem de importanta in livezile dumneavoastra. In news-ul de astazi continuam cu tratamentele fitosanitare ce trebuie efectuate in aceasta perioada, pentru a ajuta pomii sa “iasa” cu bine din iarna si nu numai. Asadar, tratamentele fitosanitare au drept tinta reducerea rezervei de patogeni si daunatori ce ierneaza in coroana pomilor. In acest context, stropirile din toamna, in preajma caderii frunzelor sau cele din “ferestrele calde” din iarna, cand temperaturile depasesc 6-7 grade Celsius in timpul zilei, tratamente ce au la baza produse cuprice (ALCUPRAL 50 PU, in concentratie de 0,3%, Zeama Bordeleza, in concentratie de 0,5%, Cuproxat Flowable, in concentratie de 0,35%) reduc drastic rezerva de agenti patogeni. Mai mult, este important de adaugat faptul ca produsele pe baza de cupru, aplicate, sporesc rezistenta pomilor fructiferi la gerurile din timpul iernii sau la brumele si temperaturile scazute din primavara.

Pe langa tratamentele pe baza de cupru, necesare pentru combaterea agentilor patogeni, un pas important care trebuie facut este interventia fitosanitara impotriva daunatorilor hibernanti din coroana, in mod special a larvelor hibernante ale paduchelui din San José, a oualor paianjenului rosu al pomilor, a oualor de afide etc. Astfel, in perioada repausului vegetativ, la dezmugurit se recomanda aplicarea a 1-2 tratamente specifice combaterii acestor daunatori cu produse ca: NUPRID OIL 004 SC, in concentratie de 1,5% si CONFIDOR OIL SC 004, in concentratie de 1,5%. Lucrarea se executa in zilele cu temperaturi ce depasesc 6-7 grade Celsius.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.