Cum mai arata graul de pe platforma de testare de la Deveselu, jud. Olt?

Daca in urma cu ceva vreme va anuntam despre grau ca a rasarit bine pe platforma de testare „ATELIER ALCEDO DEVESELU”, astazi revenim cu noutati. Asadar, dupa cum se poate observa si din imaginile de mai jos, in toate variantele testate, graul se afla intr-o stare fitosanitara si vegetativa foarte buna, asta in ciuda conditiilor dificile prin care a trecut (rasarire tarzie, la finalul iernii). Ploaia de 23 de litri, cazuta pe 12 martie, impreuna cu ingrasamintele premium ENTEC 26 au ajutat plantele sa aiba un start bun, infratirea realizandu-se intr-un ritm rapid, plantele fiind in stadiul de doi sau trei frati (BBCH 22-23). Inca nu putem spune cu certitudine care va fi numarul final de frati, acesta fiind dependent de foarte multi factori: apa, temperatura, substante nutritive, stare fitosanitara si concurenta buruienilor.
Pentru combaterea buruienilor s-a realizat o erbicidare cu produsul RIVAL SUPER STAR 75 GD, in doza de 20 g/ha, impreuna cu biostimulatorul ALGAMAX FLUID (pe baza de alge marine), in doza de 1,5 l/ha, care ofera protectie impotriva stresului si creste capacitatea de fotosinteza a plantelor de grau.
Va vom tine la curent cu evolutia soiurilor de grau de pe platforma de testare „ATELIER ALCEDO DEVESELU” urmarind atent atat procesul de infratire,  evolutia  ulterioara a plantelor, dar si tratamentele fitosanitare care se vor efectua pentru o buna crestere si dezvoltare a plantelor.
Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.