Cum arata cultura de grau de pe platforma „ATELIER ALCEDO”, de la Deveselu?

Cum arata cultura de grau de pe platforma „ATELIER ALCEDO”, de la Deveselu?

Cu toate ca au avut parte de conditii nefavorabile, loturile demostrative cu diverse soiuri de grau, din cadrul platformei experimentale „ATELIER ALCEDO”, de la Deveselu, judetul Olt se afla intr-o stare buna, graul fiind in curs de rasarire. Chiar daca in decembrie temperatura aerului in camp a coborat chiar si la -10 grade Celsius, temperatura din sol s-a mentinut la valori pozitive, in conditiile in care nu a existat strat protector de zapada.

In imagini, puteti observa evolutia soiului INGENIO (Syngenta), soi ce se regaseste si in portofoliul de „SEMINTE ISCUSITE de la ALCEDO”, care s-a evidentiat an de an ca un soi tolerant fata de conditiile de stres (termic si hidric).

Aceasta perioada dificila pentru cultura de grau, ne ofera posibilitatea sa urmarim comportamentul fiecarui soi, din cele 40 existente in cadrul platformei „ATELIER ALCEDO”, fata de conditiile de mediu nefavorabile.

In acest context, va vom tine la curent cu evolutia culturii de grau de pe platforma de la Deveselu, cat si cu solutiile pe care le vom aplica pentru a contracara efectele provocate de conditiile nefavorabile din camp.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.