Cu erbicidul Silba aveti control eficient impotriva buruienilor din culturile de porumb si floarea-soarelui!

Pentru erbicidarea in preemergenta si postemergenta timpurie la porumb si floarea-soarelui, va recomandam in newsletter-ul de astazi erbicidul Silba (Syngenta), a doua denumire comerciala a produsului Gardoprim Plus Gold 500 SC. Acest erbicid, pe care-l gasiti in portofoliul de produse al companiei ALCEDO, combate cu succes buruienile anuale in preemergenta din cultura de porumb si floarea-soarelui, dar si buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale, in postemergenta timpurie, la cultura de porumb. Datorita efectului complementar asigurat de cele doua componente active (S-metaloclor si terbutilazin), Silba are cel mai larg spectru de buruieni combatute in conditii de maxima selectivitate pentru cultura de porumb si floarea-soarelui.

Pentru o eficacitate buna se va asigura un pat germinativ bine pregatit, fara bulgari, cu cantitatea de apa de 200-400 l/ha. In conditii de umiditate scazuta, se recomanda o cantitate cat mai mare de apa.

Atentie! Nu aplicati erbicidul Silba pe cultura de floarea-soarelui rasarita. Mai mult, se va evita imprastierea produsului pe culturile invecinate sensibile. De asemenea, nu intrati in zonele tratate pana cand solutia de pe suprafata frunzelor nu s-a uscat.

Despre compatibilitate va spunem ca acest erbicid poate fi amestecat in rezervor cu alte erbicide folosite la culturile respective.

In tabelul de mai jos, gasiti cultura, buruienile si doza de utilizare a erbicidului Silba.

Cultura Buruieni combatute Doza
Porumb Buruieni anuale exclusiv dicotiledonate rezistente (Sinapis, Raphanus, Xanthium) 4,0-5,0 l/ha (in functie de tipul de sol) – preemergent
Floarea-soarelui Buruieni anuale (exceptie scaieti, zarna, mustarul de camp) 3,5 – 4,0 l/ha (in functie de tipul de sol) – preemergent
Porumb ( 4-6 frunze), buruieni 2-4 frunzulite Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale, inclusiv speciile dicotiledonate anuale “rezistente” la tratamente preemergente: Xanthium, Solanum, Sinapis, Abutilon 4,0 – 5,0 l/ha postemergent timpuriu

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.