Cu ce erbicidam in preemergenta cultura de floarea soarelui?

Scris de Echipa Alcedo

Floarea soarelui, comparativ cu alte plante de cultura, prezinta o particularitate privind concurenta buruienilor, in sensul ca ele pot concura plantele numai o perioada de 3-5 saptamani de la rasarire.

Intervenind cu erbicide in preemergenta, planta de cultura este salvata, in prima perioada de vegetatie, dezvoltandu-se normal, fara sa mai fie concurata de buruieni in aceasta perioada.

Imediat dupa semanat (preemergenta), pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa) din seminte, dar si dicotiledonate, se pot aplica erbicidele:

  • TENDER, in doza de 1,0 – 1,5 l/ha;
  • SILBA, in doza de 3,5 – 4,0 l/ha;
  • PROMAN, in doza de 2,0 – 3,0 l/ha.

Mai multe detalii, aici:

TENDER: https://alcedo.ro/produse/tender/

SILBA: https://alcedo.ro/produse/silba/

PROMAN: https://alcedo.ro/produse/proman/

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.