Cu ce combatem daunatorii din culturile de porumb si floarea soarelui inainte sau imediat dupa rasarirea culturilor?

Scris de Echipa Alcedo

In ultimii ani am fost pusi in fata unor provocari carora le-am facut fata cu brio. Una din ele este lipsa unei derogari pentru neonicotinoide ca tratament samanta. Va intrebati care este solutia pentru daunatori precum  gargarita frunzelor de porumb/ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis) si/sau viermele vestic al radacinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera), dar si pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes sp.)?

Sa le luam pe rand…

Insecticidul LANGIS este omologat pentru combaterea viermilor sarma ca tratament samanta pentru porumb si floarea soarelui. Acesta combina, intr-o formula unica, toate proprietatile repelente ale cipermetrinului. De asemenea, LANGIS ofera o „zona de protectie” in jurul semintelor tratate, distrugand sau indepartand daunatorii, fara a afecta germinatia semintelor.

Pentru primele faze de vegetatie, va recomandam tratamentele cu MOSPILAN 20 SP, FASTER DELTA si FASTER 10 EC.

Insecticidul MOSPILAN 20 SP prezinta actiune rapida de soc si combate gargarita frunzelor de porumb (Tanymescus dilaticollis) din cultura de porumb. Nu este influentat de temperatura, actiunea sa dureaza peste 3 saptamani si, in plus, nu afecteaza albinele. Tot pentru cultura de porumb, insa pentru combaterea viermelui vestic al radacinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera), va recomandam insecticidul FASTER 10 EC.

FASTER DELTA combate ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis) din culturile de porumb si floarea soarelui, dar si viermele vestic al radacinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera) din cultura de porumb. Insecticidul are o acoperire completa si uniforma a plantelor, ce este esentiala pentru o buna protectie impotriva atacului insectelor.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO