Comisia Europeana vrea reautorizarea pentru inca 10 ani a utilizarii glifosatului

Comisia Europeana a cerut supunerea la vot, in cadrul unei Comisii Permanente alcatuita din experti delegati din fiecare dintre cele 28 de guverne nationale membre ale UE, a reautorizarii folosirii glifosatului pentru o noua perioada de 10 ani.

Comisia se va intruni pe data de 25 octombrie si va avea un singur punct pe ordinea de zi: “reautorizarea folosirii glifosatului pentru o noua perioada de 10 de ani”.

Comisia Europeana, a propus reautorizarea folosirii glifosatului pentru o noua perioada de zece ani, in ciuda faptului ca Franta, Austria si Italia si-au declarat public opozitia, iar Parisul semnaleaza ca este gata sa ia in considerare o perioada mai scurta de licentiere. Conform protocoalelor semnate cu ocazia reuniunii din 5 octombrie, Comisia a avertizat asupra posibilelor consecinte financiare ale unei actiuni de lobby condusa de gigantul agronomic american Monsanto. Acesta a amenintat cu intierea unei proceduri judiciare in cazul in care nu va fi luata nicio decizie cu privire la reautorizarea folosirii glifosatului.

Comisia, s-a exprimat in sensul ca rezultatul evaluarii UE privind potentialul cancerigen al glifosatului a fost pus la indoiala. Indoielile privind concluziile Agentiei Europene pentru Produse Chimice si ale Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara au facut obiectul unei audieri a Parlamentului European in aceasta saptamana.

sursa: revista Sanatatea plantelor

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.