Comet – combate un spectru mare de agenti fitopatogeni din culturile de cereale paioase, floarea soarelui si porumb

Scris de Echipa Alcedo

Ploile din ultimele zile au creat conditii optime pentru dezvoltarea unor agenti fitopatogeni ce provoaca boli culturilor agricole si horticole.

Astazi o sa vorbim despre agentii patogeni care provoaca boli la cereale paioase, porumb si floarea soarelui, printre care ruginile (Puccinia spp.), patarea si frangerea frunzelor (Pyrenophora tritici-repentis), arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis), etc., la cereale paioase, patarea bruna si frangerea tulpinilor (Diaporthe helianthi), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), patarea neagra (Phoma macdonaldii), alternarioza (Alternaria helianthi) la floarea soarelui, dar si rugina porumbului (Puccinia sorghi) si patarea in ochi a frunzelor de porumb (Kabatiella zeae).

Ce fungicid recomanda specialistii ALCEDO pentru combaterea acestor boli?

Comet, un fungicid care contine 200 g/l piraclostrobin, cu actiune protectiva, curativa si eradicativa. Piraclostrobinul este o strobilurina cu actiune translaminara si sistemie locala, ce inhiba germinatia sporilor si controleaza cresterea micelului si sporularea. De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la imbunatatirea fotosintezei, utilizarea mai eficienta a ingrasamintelor, cresterea rezistentei plantelor la stres si la arsurile solare precum si la seceta, mai putine frunze imbatranite, tulpini mai rezistente la frangere.

Important! Comet ofera o protectie de aproximativ 21 de zile. Pentru a obtine maximum de siguranta, se recomanda aplicarea preventiva.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO