Combateti mana la tomate si vita-de-vie cu Vincare

Scris de Echipa Alcedo

VincareConditiile agrometeorologice din ultima perioada, cu precipitatii abundente si temperaturi ridicate, au favorizat aparitia diverselor boli in plantatiile de vita de vie, dar si in culturile de legume (cum ar fi cele de tomate).

Mana, boala provocata de ciupercile din clasa Oomycetes, poate deveni destul de pagubitoare, daca nu este prevenita si combatuta in timp real. Un fungicid cu actiune imediata, care este transportat rapid catre varfurile de crestere, cu rezultate foarte bune atat pe frunze cat si pe fructe, chiar si in cazul unei presiuni mari de infectie, care nu este spalat de precipitatiile intervenite la o ora de la aplicare este solutia ideala pentru combaterea manei la vita de vie (Plasmopara viticola) si la tomate (Phytophtora infestans).

Acest produs este Vincare 51,7 WG, produs de Adama Agricultural Solutions (fosta Makhteshim Agan), un fungicid pe baza de bentiavalicarb (1,75%) si folpet (50%), cu o tripla actiune: preventiva, curativa si antisporulanta. Doza de aplicare este de 1,6-2,0 kg/ha.