Combateti bolile din culturi cu Salvator 25 EW

Scris de Echipa Alcedo

cerealeSalvator 25 EW, a doua denumire a produsului Orius 25 EW se afla in oferta Alcedo, incepand cu acest sezon. Salvator 25 EW, produs al companiei Adama, este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, substanta activa din grupa chimica a triazolilor. Produsul se utilizeaza pentru combaterea unui numar mare de boli la cerealele paioase, legumicultura, pomicultura si viticultura.

Datorita proprietatilor sale, produsul are actiune preventiva, dar si curativa si eradicanta. Pentru a preveni instalarea rezistentei patogenilor se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu Salvator 25 EW la aceeasi cultura si pe aceeasi suprafata, intr-un sezon. Odata absorbit in tesuturi (in maxim 2 ore de la aplicare), produsul se transloca acropetal si are o remanenta de circa 3-4 saptamani.

Pentru complexul de boli foliare din culturile de grau si orz se foloseste in doza de 0,5 l/ha, momentul optim de tratament fiind primavara, dupa infratirea cerealelor si pe parcursul impaierii, cand sunt conditii optime de infectie.

Pentru rapita de toamna se fac tratamente preventive in primavara (mai ales in culturile mai dese, bine iesite din iarna) sau curative la aparitia primelor simptome de boala, in doza de 1,0 l/ha. Spectru de combatere: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), alternarioza (Alternaria brassicae), putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), fainare (Erysiphe communis).

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul Alcedo din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

 

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.