Combateti atacul de Athalia rosae cu FASTER GOLD 50 EC

larva viespea rapiteiIn cultura de rapita, in aceasta perioada, fermierii au sesizat aparitia larvei de Athalia rosae (viespea rapitei). Despre Athalia rosae va spunem ca are doua generatii pe an. Larvele din generatia II-a se dezvolta in cursul lunilor august-septembrie, iar la inceputul lunii octombrie, larvele migreaza in sol pentru iernare.Cum recunoastem larvele? Ei bine, larvele de Athalia rosae, la completa dezvoltare, au corpul de 15-18  mm lungime, glabru, cenusiu pe partea dorsala si cenusiu verzui pe laterale. Capul este mic, rotund si negru. Antenele sunt formate din 3 articule scurte. Picioarele toracice sunt formate din 5 articule de culoare neagra. Pentru a combate atacul de Athalia rosae, specialistii de la Alcedo va aduc in aceasta toamna insecticidul FASTER GOLD 50 EC. Acest produs este a doua denumire comerciala a lui LAMDEX 5 EC, si are ca substanta activa lambda-cihalotrin. Despre acest insecticid trebuie sa stiti ca se poate aplica si cand temperaturile sunt mai ridicate, fara ca efectul de combatere sa se diminueze. Retineti! FASTER GOLD 50 EC actioneaza asupra organismelor tinta atat prin contact, cat si prin ingestie, avand si efect rezidual de lunga durata. Pentru a combate Athalia rosae, doza recomandata este de 0,2 l/ha. De asemenea, tot la rapita, FASTER GOLD 50 EC combate si Gandacul lucios (Meligethes aeneus), in doza de – 0,2 l/ha, dar si Gargarita tulpinilor de rapita (Ceuthorhynchus napi) – 0,150 l/ha.
Insecticidul FASTER GOLD 50 mai poate fi folosit cu succes si la alte culturi, fiind omologat si la:
– Cereale paioase (grau, orz, ovaz): Gandacul balos (Lema melanopa) – 0,150 l/ha;
– Grau: Plosnita graului (Eurygaster integriceps), Viermele rosu al paiului (Haplodiplosis marginata) – 0,150 l/ha;
– Cartof: Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata)-0,2 l/ha;
– Mar: Viermele merelor (Cydia pomonella)-0,015% (0,225 l/ha);
– Prun: Viermele prunelor (Cydia funebrana)-0,015% (0,150 l/ha);
– Molid: Daunatori de scoarta (Ips typographus, Ips amitinus, Pityogenes chalcographus) – 0,5% (300 ml solutie/1 mp scoarta);
– Pin (plantatii tinere):Neodiprion sertifer, larve L2-L4 -0,5 l/ha (in 200 l apa);
– Frasin: Trombarul frunzelor de frasin (Stereoninchus fraxini), larve L1-L5- 0,5 l/ha (in 200 lapa);
– Rachita: Cryptorrhynchus lapathi, Aphrophora alni, Lamia textor -0,5 l/ha (in 200-300 l apa).
Asadar daca sunteti interesati de achizitionarea acestui produs, va recomandam sa contactati reprezentantul de vanzari Alcedo, din zona dvs, sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro.
Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.