Combaterea buruienilor, o veriga importanta pentru obtinerea unor productii ridicate de porumb

Scris de Echipa Alcedo

Una din cele mai importante lucrari de intretinere ale culturii de porumb este combaterea buruienilor, aceasta cultura fiind sensibila la imburuienare, mai ales in primele faze de vegetatie. Combaterea chimica a buruienilor din cultura porumbului asigura importante sporuri de productie. Pentru tratamente in perioada de vegetatie, specialistii ALCEDO recomanda:

CEREDIN FORTE 464 SL se aplica atunci cand porumbul are 4-6 frunze, iar buruienile dicotiledonate sunt in faza de rozeta. Doza recomandata este de 1 l/ha.

VECTOR se recomanda pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, cu aplicare pana cand porumbul este in faza de 4-6 frunze. In doza de 0,4 l/ha combate in procent mai mare de 95% buruienile aflate in primele faze de vegetatie. Pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvoltare se recomanda doza de 0,6 l/ha.

ASTRAL 40 OD in doza de 0,8 l/ha, se aplica pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, in faza de 2 frunzulite, iar in doza de 1,5 l/ha cand costreiul (Sorghum halepense) din rizomi are 15-20 cm, iar porumbul 4-6 frunze.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO