Cele mai bune vinuri romanesti, premiate la Vinvest 2014

Scris de Echipa Alcedo

cave-a-vin1 (1)In cadrul Salonului International VINVEST de la Timisoara s-a desfasurat Concursul National de Vinuri, in cadrul caruia au fost desemnate cele mai bune licori bahice. La editia din acesta an a VINVEST, vedete au fost cramele medii si mici.

In cadrul celei de a noua editii a Concursului au fost jurizate 100 de vinuri dintre cele mai bune din Romania, de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania. Casa de Vinuri Husi si-a adjudecat marea medalie de aur pentru vinurile albe cu o Feteasca Regala Reverance. Marea medalie de aur pentru vinuri rosii a fost obtinuta de Viile Budureasca Dealu Mare, care a intrat in concurs cu o Feteasca Neagra. Printre medaliatele cu aur mai enumeram si Muscatul Ottonel Beciul Domnesc Grand, apartinand Vincon Vrancea SA Panciu si Chardonnay Domeniile Samburesti, vitipomicola Samburesti.

Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV) a confirmat, recent, ca Romania ocupa locul 12 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin, cu o productie de 4,276 milioane hectolitri, in crestere cu 29% comparativ cu 2012. Suprafata totala cultivata cu vita-de-vie pentru vin in Romania a fost de circa 183.000 de hectare, in anul 2012, in scadere usoara fata de 2011, potrivit datelor Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

sursa: stiriagricole.ro