Ce trebuie sa stiti despre esantionul de control din campania 2016?

Scris de Echipa Alcedo

APIAUn document postat pe site-ul Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) aduce in atentie toate detaliile pe care orice fermier trebuie sa le stie despre controlul prin teledetectie (CwRS). Asadar, controlul prin teledetectie  se realizeaza pe baza esantionarii cererilor unice de plata pentru controlul pe teren, in cadrul anului de cerere 2016. Pentru fiecare parcela a fermierilor selectati la controlul prin teledetectie pentru care s-a solicitat sprijin, se vor verifica cel putin :
-Detectarea caracteristicilor neeligibile (apa, cladire, padure) si determinarea suprafetei eligibile pentru schemele de suprafata, incluzand respectarea dimensiunii minime a parcelei;
-Verificarea utilizarii terenului (tipul de suprafata agricola);
-Verificarea culturilor care fac obiectul platilor cuplate;
-Verificarea culturilor care fac obiectul diversificarii;
-Verificarea caracteristicilor care fac obiectul Ariilor de Interes Ecologic;
-Verificarea respectarii normelor privind Ecoconditionalitatea.
Pentru a asigura nivelul minim de incredere si reprezentativitate, vor fi controlate, pe imaginea satelitara, toate parcelele fermierului declarate in anul de cerere 2016 si incluse in perimetrul imaginii iar pentru parcelele neacoperite de imagine se vor realiza vizite la fata locului sau se extrapoleaza rezultatele controlului in conformitate cu precizarile documentului de lucru.
Mai multe informatii, puteti gasi pe site-ul www.apia.org.ro.
sursa: APIA

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.