Ce trebuie facut pentru a mentine in depozite in bune conditii semintele de cereale paioase?

Scris de Echipa Alcedo

Recoltatul cerealelor paioase este in toi!

Ce trebuie facut pentru a depozita si pastra in bune conditii samanta, atat cea folosita pentru consum (panificatie sau furaj), cat si cea care se va utiliza in toamna la infiintarea culturilor de cereale paioase?

Inainte de depozitarea semintelor se recomanda dezinsectia spatiilor de depozitare, fie cu K’Obiol 25 EC, fie cu Actellic 50 EC.

Dupa depozitarea semintelor, daca reapar daunatorii de depozit, se fac tratamente cu aceleasi insecticide sau se recurge la gazare cu un insecticid specific, asa cum este Quickphos-UP.

Atentie! Intrucat insecticidul Quickphos-UP este foarte toxic, tratamentul se efectueaza numai de firme autorizate, asa cum prevede legislatia.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.