Ce trebuie facut in preemergenta la cultura de rapita?

Conditiile climatice pe care le-am experimentat in ultimii ani ne-au aratat ca toamna “adevarata” nu mai incepe la 1 septembrie… ci mult mai tarziu, pentru ca precipitatiile sunt mai reduse si, ca urmare, epoca de semanat la rapita se prelungeste.

Cand vremea permite, semanatul trebuie facut la o adancime corespunzatoare. Daca dupa semanat avem un sol reavan, cu umiditate optima, este bine sa efectuam erbicidarea in preemergenta, inainte de rasarirea culturii de rapita, folosind pachetul MAGISTRAL 50 SC (metazaclor 500 g/l) – in doza de 1,6 l/ha – impreuna cu CLOMATE (clomazon 360 g/l) – in doza de 0,33 l/ha – doua erbicide cu spectru larg de combatere a buruienilor.

MAGISTRAL 50 SC combate buruieni problema precum iarba barboasa, turita, stirul, talpa gastei, traista ciobanului si musetelul. In amestec cu CLOMATE, largim spectrul de combatere, deoarece acest erbicid actioneaza eficient impotriva altor buruieni, cum ar fi rocoina, turita, pungulita, urzica moarta, ciumafaia, macul, iarba vantului, doritoarea si iarba barboasa.

Utilizand amestecul de MAGISTRAL 50 SC + CLOMATE vom avea o sola curata de buruieni, la un pret special de 189.90 lei/ha.

Suntem convinsi ca exista si fermieri care isi fac o cartare a buruienilor dominante, iar in acest caz, daca solul permite, se poate face un singur tratament cu MAGISTRAL 50 SC sau, dupa caz, se adauga si CLOMATE.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.