Ce solutii avem pentru tratarea semintelor de porumb si floarea soarelui impotriva ratisoarei porumbului?

Scris de Echipa Alcedo

Problemele pe care le avem din cauza atacului ratisoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis), atat la plantele de porumb, cat si la cele de floarea soarelui, cand acestea sunt in primele faze de vegetatie, sunt arhicunoscute.

De asemenea, nici pana in ziua de astazi nu s-a gasit o alternativa viabila pentru a inlocui tratamentul semintelor cu substantele active din clasa neonicotinoidelor, motiv pentru care in Romania se acorda derogare, in fiecare an, pentru folosirea acestor substante active la tratamentul semintelor.

In acest an, MADR a venit in sprijinul fermierilor si a aprobat tratarea semintelor de porumb si floarea soarelui cu NUPRID AL 600 FS (600 g/l imidacloprid) in perioada 25 ianuarie – 24 mai 2022, in zonele si pe suprafetele puternic afectate de atacul daunatorilor Tanymecus dilaticollis si Agriotes spp., conform Autorizatiei nr. 18052/17.12.2021.

Atentie! Tratamentul semintelor de porumb si floarea soarelui va fi efectuat numai de catre prestatorii de servicii autorizati si cu respectarea conditiilor derogarii.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO