Ce soi iscusit de grau garanteaza o productie de calitate, avand un continut bun de proteina si o calitate buna a acesteia?

Scris de Echipa Alcedo

In portofoliul nostru de SEMINTE ISCUSITE gasiti soiul de grau INGENIO, cu flexibilitate in alegerea parcelei, fiind un soi care se preteaza foarte bine diferitelor conditii agronomice din ferma dumneavoastra. In plus, potentialul de productie ridicat este vizibil inca din timpul vegetatiei, datorita arhitecturii soiului (boabe si spice mari).

Mai multe informatii despre acest soi gasiti in continuare:

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu
  • talia plantelor: inaltime medie (90 cm)
  • boabe de duritate medie
  • plasticitate ecologica: buna
  • toleranta la seceta si inghet

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): tolerant
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): mediu-tolerant
  • rugina bruna (Puccinia recondita): mediu-sensibil
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu-sensibil
  • septoria (Septoria tritici): mediu-tolerant

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12.5-13%
  • segment de panificatie: calitate ridicata
  • productivitate stabila
  • potential de productie ridicat
  • MMB: 50-70 g

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • densitatea optima: 500 boabe germinabile/mp
  • perioada optima de semanat: 15-25 octombrie
  • Atentie! Se recomanda o densitate la semanat mai mare datorita MMB-ului ridicat (50-70 g)

BENEFICII

  • productie ridicata vizibila inca din timpul vegetatiei datorita arhitecturii soiului (boabe si spice mari)
  • ofera flexibilitate in alegerea parcelei, fiind un soi care se preteaza foarte bine diferitelor conditii agronomice din ferma dumneavoastra
  • garanteaza o productie de calitate printr-un continut bun de proteina (12.5-13%) si o calitate buna a acesteia (energie ridicata > 120)