Ce soi de orz este tolerant la inghet, cadere si seceta si poate fi cultivat in toata Romania?

Pentru a obtine productii ridicate de orz, este important ca soiul pe care il alegem sa fie tolerant atat la bolile specifice, cat si la inghet, cadere si seceta.

JUP, un soi de orz de toamna pe 6 randuri, este foarte putin sensibil la fainare, rugina bruna, sfasierea si arsura frunzelor si, in plus, este tolerant la inghet si seceta si foarte tolerant la cadere.

Mai multe detalii despre acest soi gasiti mai jos.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi de orz de toamna pe 6 randuri
  • alungirea paiului: semi-timpurie
  • aparitia spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: medie-inalta
  • toleranta la inghet: tolerant
  • toleranta la cadere: foarte buna
  • toleranta la seceta: tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe hordei): foarte putin sensibil
  • rugina bruna (Puccinia hordei): putin sensibil
  • sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea): foarte putin sensibil
  • arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis): foarte putin sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 10.5-12.5%
  • continut de amidon: 60-65%
  • grasimi: 2-3%
  • celuloza: 4-7%
  • masa hectolitrica: 65-75 kg/hl
  • potential de productie ridicat

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale orzului din Romania
  • densitatea optima: 350-400 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.