Ce soi de orz este tolerant la inghet, cadere si seceta si poate fi cultivat in toata Romania?
Scris de Echipa Alcedo
Pentru a obtine productii ridicate de orz, este important ca soiul pe care il alegem sa fie tolerant atat la bolile specifice, cat si la inghet, cadere si seceta.
JUP, un soi de orz de toamna pe 6 randuri, este foarte putin sensibil la fainare, rugina bruna, sfasierea si arsura frunzelor si, in plus, este tolerant la inghet si seceta si foarte tolerant la cadere.
Mai multe detalii despre acest soi gasiti mai jos.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi de orz de toamna pe 6 randuri
- alungirea paiului: semi-timpurie
- aparitia spicului: semi-timpurie
- talie plantelor: medie-inalta
- toleranta la inghet: tolerant
- toleranta la cadere: foarte buna
- toleranta la seceta: tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe hordei): foarte putin sensibil
- rugina bruna (Puccinia hordei): putin sensibil
- sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea): foarte putin sensibil
- arsura frunzelor (Rhynchosporium secalis): foarte putin sensibil
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 10.5-12.5%
- continut de amidon: 60-65%
- grasimi: 2-3%
- celuloza: 4-7%
- masa hectolitrica: 65-75 kg/hl
- potential de productie ridicat
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale orzului din Romania
- densitatea optima: 350-400 boabe germinabile/mp
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO