Ce soi de grau ofera boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna, fiind recomandat pentru segmentul de panificatie?
Scris de Echipa Alcedo
Fermierii care au ales soiul de grau SORRIAL au obtinut in 2021 productii de peste 10.000 kg/ha, acolo unde conditiile au fost prielnice, motiv pentru care vi-l recomandam si in acest sezon, campania de insamantare fiind inca in desfasurare. Daca nu v-am convins cu faptul ca are un potential de productie ridicat, gasiti in continuare mai multe detalii despre insusirile fiziologice, toleranta la boli si indicii de calitate ai iscusitului SORRIAL:
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi nearistat
- alungirea paiului: semi-timpurie
- aparitia spicului: semi-timpurie
- talie plantelor: mica-medie
- boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
- toleranta la inghet: tolerant
- toleranta la cadere: tolerant
- toleranta la seceta: tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
- rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
- septorioza (Septoria tritici): putin sensibil
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12-16%
- energie: 220-250
- segment de panificatie: grau de calitate superioara
- potential de productie ridicat
- MMB: 46 g
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO