Ce soi de grau are toleranta buna la fainare, fuzarioza si rugini?
Scris de Echipa Alcedo
Agentii fitopatogeni pot produce pagube semnificative culturii de grau, alegerea unui soi cu toleranta la bolile specifice fiind primul pas spre o cultura sanatoasa si productiva.
ALCANTARA este unul din soiurile ce prezinta toleranta buna la fainare, fuzarioza spicelor, rugina galbena si rugina bruna.
Mai multe detalii despre acest soi gasiti in randurile urmatoare:
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat, timpuriu
- talia plantelor: medie
- rezistenta la cadere: foarte buna
- spic mare cu frunza stindard de culoare verde inchis
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): buna
- rugina galbena (Puccinia striiformis): buna
- rugina bruna (Puccinia recondita): buna
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): buna
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12.8-14%
- gluten: 26-28%
- energie: 280-300
- MH: 78-80 kg/hl
- calitati foarte bune de panificatie
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitate optima: 380-400 boabe germinabile/mp
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO