Ce se mai intampla pe platforma de testare ATELIER ALCEDO-Deveselu?

Scris de Echipa Alcedo

Daca in editiile trecute va spuneam despre cat de bine evolueaza plantele de grau, pe platforma de testare ATELIER ALCEDO-Deveselu, in aceasta perioada acordam o atentie deosebita asupra aplicarii cu precizie a produselor de protectia plantelor, dar si a fertilizantilor foliari, utilizand echipamente specializate si autorizate pentru acest mod de aplicare. Aici, diversele soiuri de grau sunt semanate pe micro-parcelele, in repetitii, ca in final sa putem face o analiza cat mai exacta, inclusiv analiza statistica, conform tehnicii experimentale.
Asadar, in urma cu cateva zile am aplicat fertilizantii foliari ALGAMAX FLUID, ALGAMAX COMPLEX NPK, FoliMAX Trity-IQ, FoliMAX Sulf-IQ, FoliMAX Cereals SC si MICROFERT-U. De asemenea, urmeaza sa mai aplicam erbicidul FENOVA SUPER, in doza de 1,0 litru/ha pentru combaterea ovazului salbatic, asociat cu erbicidul STARANE 250 EC, in doza de 0,6 litri/ha, pentru combaterea volburei, hriscai, lobodei si samulastrei de floarea-soarelui.
Dupa cateva zile, vom aplica fungicidul TOPGUARD 25, in doza de 0,5 litri/ha, pentru protectia graului fata de bolile foliare si insecticidul KARIS 10 CS, in doza de 0,05 litri/ha.
Permanent plantele de grau sunt monitorizate, pentru ca la final in functie de performantele genetice si economice sa putem valida care sunt variantele cele mai bune.
De fapt, prin acest atelier noi testam produsele partenerilor nostri, intr-un program care sa aduca agricultorilor o flexibilitate cat mai mare de utilizare, inclusiv a amestecurilor, dar si o garantie a eficientei acestor amestecuri.
Echipa ALCEDO

 

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.