Ce rol are tratamentul semintei de cereale paioase?

Toate soiurile de grau din portofoliul de Seminte Iscusite de la Alcedo, pentru campania din acesta toamna, sunt tratate cu unul din fungicidele AMIRAL NEO sau AMIRAL PROFFY si cu fertilizantul starter MICROFERT U.

Imediat dupa recoltare, odata cu depozitarea, semintele au fost tratate cu K-OBIOL 25 EC – insecticid piretroid pentru protectia cerealelor depozitate.

Ce rol au aceste produse?

AMIRAL PROFFY 6 FS este un fungicid sistemic cu actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni care se transmit prin samanta si sol. Este bine de stiut ca acest produs se foloseste pentru combaterea malurii comune si fuzariozei la grau, secara si triticale, si a taciunelui zburator si sfasierii frunzelor la orz si orzoaica. Este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor. 

AMIRAL NEO este un fungicid special creat pentru tratamentul semintelor de cereale paioase, cu proprietati protective si curative, avand o eficacitate dovedita in combaterea unui spectru larg de boli transmise prin samanta si/sau sol. Are o formulare speciala, microemulsie in apa, care asigura o acoperire foarte buna a semintelor si o colorare intensa a acestora. Produsul ofera protectie si siguranta semintelor, favorizand rasarirea completa si rapida a culturii, fara a fi necesara cresterea normei de semanat. Datorita modului de formulare, pe langa acoperirea foarte buna a semintelor, imbunatateste fluxul de seminte in timpul tratamentului. Este eficient impotriva malurii comune, malurii pitice si fuzariozei la grau, iar la orz, impotriva taciunelui zburator si sfasierii frunzelor.

MICROFERT U este un fertilizant universal lichid, care poate fi utilizat atat ca fertilizant foliar in vegetatie, dar si ca “starter” in tratamentul semintelor de cereale paioase de toamna, pentru un start bun al culturii, o rasarire uniforma si plante mai viguroase (inclusiv dezvoltarea aparatului radicular), iar la final, evident, sporuri de productie.

Tratamentul cu K-OBIOL 25 EC asigura protectia produselor depozitate pentru o perioada de 6-10 luni, iar aplicarea directa pe cereale, genereaza protectie pe toata perioada depozitarii (pana la 12 luni), fara a mai fi necesara alta interventie.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.