Ce produs folosim ca sa avem plante sanatoase si tolerante la stres?

A aparut atac puternic de rugina galbena (Puccinia striiformis) la grau si inca se poate interveni rapid pentru combatere. De asemenea, aplicarea produsului Comet poate reduce imbatranirea prematura si poate prelungi perioada de vegetatie a plantelor, avand ca efect direct cresterea productiei.

Comet (200 g/l piraclostrobin) controleaza un spectru larg de boli si mareste toleranta la stres, rezultand numeroase beneficii pentru culturile de floarea soarelui, porumb si cereale. Este un fungicid cu actiune protectiva, curativa si eradicativa pentru controlul bolilor specifice culturilor de grau, orz, secara, triticale, porumb si floarea soarelui. Piraclostrobinul este o strobilurina cu actiune translaminara si sistemie locala, ce inhiba germinatia sporilor si controleaza cresterea micelului si sporularea. De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la imbunatatirea fotosintezei, utilizarea mai eficienta a ingrasamintelor, cresterea rezistentei plantelor la stres si la arsurile solare precum si la seceta, mai putine frunze imbatranite, tulpini mai rezistente la frangere. Ofera o protectie de aproximativ 21 de zile.

CULTURA SPECTRUL COMBATERII DOZA
Grau de toamna, grau de primavara, grau durum si spelta (alac) Patarea oculara – Pyrenophora tritici-repentis

Rugina bruna – Puccinia recondita

Rugina galbena – Puccinia striiformis

0.5-1.25 l/ha
Orz de toamna,orz de primavara Rugina bruna (pitica) – Puccinia hordei

Arsura frunzelor – Rhynchosporium secalis

Patarea reticulara bruna a frunzelor (Helmintosporioza) – Pyrenophora teres

0.5-1.25 l/ha
Secara Arsura frunzelor – Rhynchosporium secalis

Rugina bruna – Puccinia recondita

0.5-1.25 l/ha
Triticale Rugina bruna – Puccinia recondita 0.5-1.25 l/ha
Porumb Patarea carbunoasa a frunzelor – Cochliobolus carbonum

Patarea cenusie a frunzelor (helmintosporioza) – Exserohilum turcicum

Patarea in ochi a frunzelor de porumb – Kabatiella zeae

Rugina porumbului – Puccinia sorghi

0.7-1 l/ha
Floarea soarelui Alternarioza – Alternaria helianthi

Patarea bruna si frangerea tulpinilor – Diaporthe helianthi

Patarea neagra – Phoma macdonaldii

Putregaiul alb – Sclerotinia sclerotiorum

0.5-1 l/ha

Pentru cultura de floarea soarelui se recomanda a se aplica de la stadiul de 6 frunze pana la stadiul de stea (capitul 2-3 cm diametru).

Pentru cultura de porumb se aplica maxim 1 tratament pe perioada de vegetatie BBCH 30-65, respectiv de la inceputul alungirii tulpinii pana la inflorirea etajelor superioare si inferioare ale paniculului.

La culturile de cereale se pot aplica maxim 2 tratamente, de la infratire si pana la sfarsitul infloritului (BBCH 25-69).

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.