Ce modificari va face Comisia Europeana privind plata pe inverzire?

Scris de Echipa Alcedo

Comisia EuropeanaPotrivit unui comunicat al Comisiei Europene, aceasta pregateste un pachet de masuri prin care sa simplifice modul in care se aloca platile pentru inverzire. Un raport in acest sens a fost prezentat recent de catre oficialii europeni. “Ecologizarea, conceptul de plata introdus in cadrul Politicii Agricole Comune in 2013, are potentialul de a oferi beneficii de mediu pentru o mare parte din terenurile agricole europene, inclusiv pentru zonele care nu se regasesc in cadrul masurilor de dezvoltare rurala”, mentioneaza Comisia Europeana. Raportul CE precizeaza, de asemenea, ca in cadrul unei suprafete agricole de 72% din Uniunea Europeana se implementeaza cel putin o schema de inverzire (diversificarea culturilor, mentinerea pasunilor permanente).

La nivelul Uniunii Europene, 75% din totalul terenurilor arabile sunt eligibile in privinta cerintei de diversificare a culturilor. De asemenea, aproape 70% din totalul terenurilor arabile din UE fac obiectul zonelor de interes ecologic, iar 14% din terenurile arabile sunt deja declarate ca fiind zone de interes ecologic. Cifrele arata ca majoritatea fermierilor au ales sa isi indeplineasca obligatiile de inverzire prin declararea zonelor de interes ecologic productive (culturi care fixeaza azotul, culturi secundare).

sursa: stiriagricole.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.