Ce hibrid de porumb alegem pentru zonele mai aride… dar nu numai?

Scris de Echipa Alcedo

Anul trecut introduceam in portofoliu hibridul de porumb RGT HIMALAYAXX (FAO 320).

Cu un bob dentat, cu un stiulete uniform, RGT HIMALAYAXX (FAO 320) este un hibrid semi-timpuriu care are o buna toleranta la climatul arid continental.

Rezultatele din 2019 ne-au aratat ca acolo unde hrana a fost echilibrata si corect distribuita, iar lucrarile de ingrijire au fost realizate la timp, a avut productii intre 10.440 kg/ha in Oltenia (zona arida) si 14.933 kg/ha pe zona de Nord Vest a tarii.

Ce trebuie sa mai stiti este ca acest hibrid raspunde foarte bine si la densitati reduse, compensand prin productivitate. Densitatea recomandata in conditii bune este de 75.000 – 80.000 b.g./ha, iar in conditii limitative este de 65.000 – 70.000 b.g./ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.