Ce fertilizanti foliari va protejeaza culturile de seceta si arsita?

Prognoza meteo pentru urmatoarea perioada anunta vreme caniculara pentru mai multe regiuni agricole ale Romaniei.

Expunerea la stresul cauzat de seceta influenteaza negativ rata de supravietuire a plantelor, reduce cresterea acestora, impiedica diviziunea si alungirea celulelor reducand talia plantelor, cu consecinte directe de reducere a nivelului recoltelor sau chiar de compromitere totala a acestora in situatii extreme de stres.

De asemenea, atunci cand culturile au suferit daune, arsuri sau diminuarea suprafetei foliare, din cauza atacului unor boli sau daunatori sau a grindinei, devine necesara aplicarea de biostimulatori si fertilizanti foliari, pentru a ajuta plantele de cultura sa recupereze daunele suferite intr-un timp foarte scurt.

ALCEDO va propune solutii iscusite pentru asigurarea recoltelor fata de seceta si arsita, in situatia in care stadiul de vegetatie si nivelul potential al recoltelor justifica aplicarea acestora.

  • FoliMAX Silicium – solutia antistres sigura pentru recolte constante

Siliciul influenteaza pozitiv dezvoltarea plantelor si productia agricola, stimuleaza formarea clorofilei. De asemenea, intensifica si mentine la nivel optim in conditii de arsita procesul de fotosinteza al plantelor de cultura.

Reduce sensibilitatea la infectiile cu unele boli si la infestarile cu unii daunatori, crescand rezistenta la stresul biotic si abiotic.

Pe langa continutul ridicat de siliciu, FoliMAX Silicum are un continut considerabil de azot, fosfor si potasiu, care joaca un rol foarte important in deschiderea si inchiderea stomatelor din frunze, mecanism ce controleaza circulatia apei, a aerului, precum si a dioxidului de carbon (CO2) si, prin urmare, are un efect important asupra activitatii stomatelor si a rezistentei plantelor la seceta.

  • OLEOMAX – formulare cu maxim de fosfor, potasiu si bor intr-un produs unic

OLEOMAX este un fertilizant foliar cu o formula speciala, cu un continut ridicat de fosfor, potasiu si bor, total solubil in apa si rapid asimilabil in plante. Are o formulare inovatoare, fiind un produs cu inalta puritate, liber de sodiu si de carbonati si cu un continut redus de clor.

Aplicat la floarea soarelui, la rapita si la leguminoasele pentru boabe, ajuta la marirea nivelului productiei si la cresterea continutului de proteine si de ulei.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.