Ce facem cu buruienile din rapita, daca nu am reusit sa erbicidam in preemergenta? Alcedo are solutii!

Scris de Echipa Alcedo

galera salsa lontrelIn newsletter-ul de ieri, v-am vorbit despre cum sa scapati de buruienile din cultura rapitei in conditii climatice normale, prin utilizarea de erbicide in preemergenta. Astazi, va prezentam cateva produse utile, care va permit combaterea buruienilor, in cazul in care nu reusiti sa mergeti pe aplicarea de erbicide, in preemergenta. Asadar, in aceasta situatie, puteti aplica in postemergenta timpurie GALERA SUPER(clopiralid 267 g/la + picloram 80 g/l + aminopiralid 17 g/l), in doza de 0,2 l/ha, care combate foarte bine: palamida, mac, musetel, turita, romanita, albastrita, spanac salbatic, trei frati patati, stir, susai, ambrozia, hrisca, samulastra de floarea-soarelui, zarna, talpa gastei, rocoina, urzica moarta, soparlita. Daca buruienile rasarite in toamna sunt si altele decat cele pe care le combate GALERA SUPER, puteti sa amestecati acest erbicid (GALERA SUPER) in doza de 0,2 l/ha, cu erbicidul SALSA (etametsulfuron-metil 75%) – in doza de 25 g/ha, si veti rezolva astfel si problema buruienilor crucifere ca: mustar salbatic, ridichea salbatica, traista ciobanului, brancuta, pungulita. Din punctul de vedere al specialistilor, bazat pe experienta agricola, GALERA SUPER, in doza de 0,2 l/ha + SALSA – 25 g/ha + adjuvantul TREND (250 ml/ha) este solutia completa de erbicidare la rapita in toamna, in postemergenta timpurie. Cheia succesului unei culturi ce-ti ofera productii calitative si cantitative consta in erbicidarea inca din toamna!
De asemenea, ar mai exista si o alta varianta, si anume, LONTREL (clopiralid 300 g/l)- doza 0,3-0,5 l/ha + SALSA, in doza de 25 g/ha + adjuvantul TREND (250 ml/ha), erbicidul LONTREL actionand asupra palamidei, musetelului, susaiului, hristii si troscotului.
Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea acestor produse, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari Alcedo din zona dvs. sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, sectiunea PRODUSE.
Echipa ALCEDO