Ce este de facut cu terenurile dupa recoltarea cerealelor paioase si rapitei (miriste)?

Scris de Echipa Alcedo

Campania de recoltat, atat la cereale paioase cat si la rapita, s-a cam incheiat in toata tara.

Ce e de facut cu aceste terenuri dupa recoltarea culturilor mai sus mentionate, in conditiile in care trebuie sa respectam si prevederile din GAEC 6?

Conform GAEC 6, acoperirea minima a solului se face pentru a evita solul descoperit in perioadele cele mai sensibile (15 iunie – 30 septembrie). Fermierii trebuie sa pastreze terenul acoperit pe cel putin 80% din suprafata arabila a exploatatiei. Acoperirea solului se asigura prin miristea ramasa dupa recoltare, culturi secundare, culturi de acoperire verzi sau culturi de toamna nou infiintate. In intervalul stabilit solul trebuie acoperit, cu exceptia timpului necesar pregatirii terenului si infiintarii noii culturi (cel mult 2 saptamani). Din punct de vedere tehnologic miristea astfel rezultata trebuie “intretinuta”, combatandu-se buruienile, prin aplicarea unor erbicide pe baza de glifosat.

Se poate alege una din formulele ROUNDUP CLASSIC PRO, ROUNDUP ENERGY SAU ROUNDUP EXTRA (a 2-a denumire comerciala a produsului ROUNDUP CLASSIC PRO) sau NASA, aplicat in functie de gradul de imburuienare in doza de 1,5-5 l/ha.

Atentie! Pentru o eficacitate cat mai buna se recomanda adaugarea unuia din adjuvantii: HURRICANE (0,1 l/ha) sau SILWETR STAR (0,1 l/ha).

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.