Ce erbicid pentru cereale paioase se poate utiliza cu succes mai tarziu, cand alte erbicide nu mai pot fi administrate?

Scris de Echipa Alcedo

Buruienile care domina de regula culturile de cereale paioase apartin grupei dicotiledonate (buruieni cu frunza lata), cele mai multe dintre acestea germinand toamna. In functie de spectrul de imburuienare, densitatea acestora si stadiu de dezvoltare exista mai multe strategii de combatere in primavara. Pentru combaterea buruienilor dificile precum lungurica (Galeopsis tetrahit), rocoina (Stellaria media), palamida (Cirsium arvense), hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), va recomandam aplicarea erbicidului DICOPUR M, de la stadiul de 3 frunze pana la aparitia ligulei (BBCH 13-39).

Viteza de translocare a erbicidului este conditionata de doza aplicata, talia buruienilor si, in mod special, de conditiile climatice (umiditate, temperatura) inainte si dupa tratament. Tratamentele se efectueaza pe vreme calma, cand temperatura este de peste 15°C si, pentru eficienta maxima, dupa aplicarea tratamentului trebuie sa treaca o perioada de circa 4 ore fara precipitatii.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.