Ce biofungicid combate fungi fitopatogeni din peste 20 de genuri?

Scris de Echipa Alcedo

POLYVERSUM (Pythium oligandrum M1, 1×106 oospori/g produs) este un fungicid autorizat pentru utilizarea in agricultura organica, fiind un produs natural, care nu polueaza chimic si induce rezistenta plantelor impotriva bolilor provocate de fungi. In Romania, este omologat pentru grau, orz si rapita, iar tratamentele se aplica dupa cum urmeaza:

La grau si orz, primul tratament se aplica in toamna, de la 2 frunze pana la 3 frati (BBCH 12-23), pentru a suprima sporii de Fusarium spp. si a induce plantelor rezistenta pentru alte boli. Al doilea tratament se aplica dupa infratire, pana la alungirea paiului (BBCH 29-32), pentru a suprima sporii de Fusarium spp. si a induce rezistenta la rugini (Puccinia spp.), septorioza (Septoria spp.), patarea si sfasierea frunzelor (Drechslera tritici-repentis). Al treilea tratament se aplica de la inceputul infloririi si pana la inflorirea maxima, spiculetele vizibile (BBCH 55-65) pentru a suprima ruginile (Puccinia spp.) si fuzarioza (Fusarium spp.).

Si la rapita primul tratament se aplica in toamna, in fenofaza 4-6 frunze (BBCH 14-16), pentru a combate putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul negru (Phoma lingam) si a induce rezistenta plantelor. Al doilea tratament se aplica de la alungirea internodiilor si pana la mai mult de 9 ramificatii (BBCH 30-39), impotriva putregaiului negru (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) si pentru stimularea plantelor la iesirea din iarna. Al treilea tratament se aplica de la inceputul aparitiei inflorescentelor si pana la fenofaza cand au aparut deja 50% din inflorescente (BBCH 49-65), pentru combaterea putregaiului alb (Sclerotinia sclerotiorum) si putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea).

Important! POLYVERSUM este un produs ce nu prezinta limitari in aplicare, nu lasa reziduuri si este sigur pentru utilizatori.

Atentie! Pentru pregatirea solutiei inainte de tratament trebuie respectate urmatoarele instructiuni:

  • apa folosita pentru tratament trebuie sa fie curata si sa aiba temperatura > 12°C;
  • filtru obligatoriu de 50 microni;
  • preinmuierea se face in apa calduta, inainte de a se pune produsul in tancul de amestec;
  • se va evita amestecarea cu adjuvanti pe baza de terpene (rasini);
  • se va consulta lista de compatibilitati disponibila aici.

Respectati toate masurile prezentate mai sus, pentru a evita un lucru nedorit, respectiv problemele cu infundarea duzelor.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO