Cat de realista este inlocuirea combaterii chimice cu cea biologica?

Scris de Echipa Alcedo

Cu totii am vrea o agricultura in care protectia plantelor sa se realizeze fara pesticide de sinteza. Dar oare este posibil acest lucru? Oare anul 2035 (termenul propus pentru renuntarea la pesticide in UE) este unul realist ca sa trecem la o alta etapa de a proteja plantele, cea prin metode biologice?

Problema protectiei plantelor a fost foarte importanta inca de cand oamenii au inceput sa practice agricultura. Daca ne uitam retrospectiv in urma cu 100 de ani, putem sa ne dam seama ca protectia plantelor a facut progrese considerabile. In prezent s-a ajuns la o combatere cat mai „tintita” a agentilor de daunare, cantitatea de substanta activa la hectar folosita in protectia plantelor fiind mult mai scazuta.

In paralel cu combaterea chimica, s-au facut si se fac multe cercetari privind combaterea biologica a agentilor de daunare. Exista exemple de succes privind folosirea parazitilor oofagi sau a pradatorilor pentru combaterea insectelor daunatoare.

Dar cat de realista este inlocuirea combaterii chimice cu cea biologica?

In articolul disponibil aici puteti citi punctul de vedere al dl-ui. dr. ing. Georgescu Emil de la INCDA Fundulea.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.