Care sunt beneficiile efectuarii tratamentelor cu produse pe baza de strobilurine?

Scris de Echipa Alcedo

Efectul antifungic pe care il au substantele active din clasa strobilurinelor este arhicunoscut, insa cunoasteti si restul beneficiilor pe care le aduc aceste substante, datorita efectului lor specific de stimulare a metabolismului plantelor?

Strobilurinele prelungesc durata de vegetatie a plantelor, confera un efect accentuat de „stay green”, intensifica fotosinteza, ajuta la utilizarea mai eficienta a ingrasamintelor, cresc rezistenta plantelor la perioadele de stres, la arsurile solare, precum si la seceta – toate acestea ducand la o recolta sporita si de calitate superioara.

Specialistii recomanda ca tratamentele cu produse pe baza de strobilurine sa se aplice preventiv, pentru a mentine plantele sanatoase, dar si pentru a preveni dezvoltarea eventualilor agenti patogeni.

Pentru aceasta primavara va recomandam:

  • 3 fungicide care contin doar strobilurine:

CHAMANE este un fungicid cu spectru larg de combatere, cu actiune translaminara, sistemica si protectoare, ce asigura un control excelent al ruginilor si are activitate buna impotriva bolilor spicului la cereale. De asemenea, poate fi utilizat pentru controlul Sclerotinia si Alternaria la rapita.

COMET este un fungicid cu actiune protectiva, curativa si eradicativa pentru controlul bolilor specifice culturilor de grau, orz, secara, triticale, porumb si floarea soarelui. Se aplica preventiv pentru a obtine maximum de siguranta. Ofera o protectie de aproximativ 21 de zile.

LEGADO patrunde rapid in planta si actioneaza preventiv, curativ si eradicativ. Are o excelenta selectivitate pentru culturile la care este omologat si un bun profil toxicologic, fiind prietenos cu mediul si utilizatorul. La culturile de cereale, asigura o perioada de protectie in general de la 4 pana la 6 saptamani.

  • 1 fungicid care contine combina proprietatile a doua substante active: piraclostrobin si fluxapiroxad:

MIZONA este un fungicid cu actiune protectiva, curativa si eradicativa pentru controlul bolilor specifice culturilor de grau si orz. Poate fi aplicat in maximum 2 tratamente, la un interval minim de 21 de zile intre tratamente, de la mijlocul infratitului si pana la sfarsitul infloritului.

  • PACHETE TEHNOLOGICE de 2 sau 3 fungicide pentru un spectru cat mai larg de combatere, dar si pentru preturi competitive:

COMET DUO, care contine doua fungicide: COMET si FLEXITY.

MIZONA DUO, un pachet inovator cu doua fungicide: MIZONA si FLEXITY.

ZIZAN CHAMANE, pe baza de 2 fungicide: CHAMANE si ZIZAN 500 SC.

ZIZAN COMET FLEXITY, care, pe langa COMET si FLEXITY contine si fungicidul ZIZAN 500 SC.

ZIZAN MIZONA FLEXITY, care contine 3 fungicide: MIZONA, FLEXITY si ZIZAN 500 SC.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.