Cand vremea va permite reintrarea in camp, erbicidati-va porumbul cu LANCELOT PLUS!

Scris de Echipa Alcedo

efectul erbicidarii la porumbDupa ploile cazute in ultimele saptamani, si ploile din zilele acestea au favorizat si mai mult cresterea buruienilor. Asta este un motiv in plus de a va monitoriza culturile si de a interveni la timp in combaterea acestora. Dupa cum stiti, porumbul, mai mult ca alte plante de cultura poate avea probleme de imburuienare, si asta din cauza terenurilor necultivate, dar si a practicarii monoculturii. In functie de gradul de imburuienare pierderile de recolta pot varia intre 50 si 90%. In aceste conditii se impune eliminarea concurentei buruienilor cu ajutorul erbicidelor. In acest sens, ALCEDO va reaminteste sa utilizati pachetul tehnologic LANCELOT PLUS. Acesta are in componenta sa doua erbicide: ASTRAL 40 SC si LANCELOT SUPER.

Asadar, ASTRAL 40 SC este un erbicid sistemic selectiv, fabricat in Romania, care absorbit prin frunze si radacini se transloca spre tesuturile de crestere, stopand diviziunile celulare si cresterea buruienilor, provocandu-le uscarea. Formularea moderna, pe baza de ulei de floarea-soarelui, faciliteaza translocarea rapida a substantei active in buruienile tinta si, de asemenea, creste selectivitatea fata de porumb. Spectrul actiunii cuprinde buruieni monocotiledonate anuale (incluzand specii de Setaria, Echinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium si Avena), monocotiledonate perene (Sorghum halepense – din rizomi si din seminte, Agropyron repens), precum si dicotiledonate anuale (Amaranthus spp si specii de crucifere).

Daca observati in cultura dumneavoastra de porumb buruieni precum mohorul, iarba barboasa, costreiul din seminte, puteti folosi ASTRAL 40 SC, in doza de 0,8 l/ha, iar pentru costreiul din rizomi, in functie de gradul de infestare 1-1,5 l/ha. Se aplica in postemergenta, incepand de la 2 frunze ale culturii de porumb pana in stadiul de 6-8 frunze. La efectuarea tratamentelor trebuie sa tinem cont ca temperatura sa nu fie mai mica de 5 grade Celsius si mai mare de 25 grade Celsius. Nu este recomandat sa se efectueze erbicidarea daca exista posibilitatea de precipitatii in urmatoarele doua ore de la aplicare.

Este bine de stiut ca erbicidul ASTRAL 40 SC este compatibil si se poate aplica in amestec cu:

– MICROFERT-U in doza de 5 l/ha;

– MICROFERT ZINC in doza de 5 l/ha;

– FOLIMAX Zn 700 SC in doza de 1 l/ha;

– FOLIMAX Zn 27 in doza de 1,6 l/ha;

– FOLIMAX MAIZE SC in doza de 1,5 l/ha pentru prevenirea carentelor de zinc si a altor nutrienti necesari culturilor de porumb.

LANCELOT SUPER este un erbicid postemergent, pe baza de aminopiralid 30% si florasulam 15%, ce actioneaza asupra buruienilor dicotiledonate anuale si perene. Are o actiune sistemica si patrunde in principal prin sistemul foliar si secundar prin radacini. De asemenea, LANCELOT SUPER prezinta un mod dublu de actiune asupra buruienilor prin cele 2 substante active. Acest erbicid asigura o combatere eficienta a buruienilor dicotiledonate anuale si perene aflate in crestere.

LANCELOT SUPER  se foloseste in doza de 33 g/ha, postemergent, incepand de la faza de 2 frunze ale culturii de porumb si pana la stadiul de maxim 4-6 frunze. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, se recomanda sa se erbicideze atunci cand buruienile dicotiledonate au 2-6 frunze, iar in cazul infestarilor cu Cirsium arvense, maxim 10 – 15 cm inaltime. Se recomanda ca erbicidarile sa fie facute cand temperatura ambianta este mai mare de 8 grade Celsius, dar sa nu depaseasca 25 grade Celsius. Volumul de apa recomandat este de 100-400 l/ha. Atentie! Este necesar sa se asigure o acoperire uniforma a buruienilor cu solutia de tratat. Nu trebuie aplicat in conditii de mediu sau agronomice nefavorabile dezvoltarii si cresterii plantelor de porumb (vreme rece, seceta, fertilitate scazuta a solului, precipitatii abundente in perioada tratamentului).

Avand in vedere utilitatea pachetului LANCELOT PLUS, precizam ca achizitionand acest pachet si indeplinind conditiile contractuale beneficiati de o reducere de 35,67%, platind doar 169,90 RON/ha, fara TVA. Pentru cei care doresc sa participe in cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, castigi garantat!!!” pachetul se poate achizitiona la pretul de 264,12 RON/ha, fara TVA, pret pentru care acumulati un numar de 310 puncte.

Pentru a achizitiona acest pachet, va rugam sa contactati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau sa intrati pe site-ul www.alcedoltd.ro/Sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.