Borul si Molibdenul – microelemente cu risc mare de carenta

Borul si molibdenul, desi sunt consumate in cantitati mici, sunt esentiale in toate etapele de crestere ale plantelor, molibdenul jucand un rol esential in fixarea biologica a azotului la leguminoase. Lipsa acestor elemente este deseori asimptomatica, dar afecteaza performantele de productie ale tuturor culturilor. In sol se gasesc in cantitati foarte mici, deseori insuficiente, iar pentru a satisface nevoile unei culturi performante, specialistii ALCEDO recomanda utilizarea fertilizantilor FoliMAX BMol (11% B; 0,5% Mo), FoliMAX MoliBOR (6% N; 16,4% SO3; 5% MgO; 8% B; 3% Mo; 1,5% Mn; 0,1% Zn) si FoliMAX MoB Plus (6% N; 9,8% SO3; 1,7% MgO; 11% B; 3% Mo; 0,1% Zn).

Deficienta asimptomatica de bor reduce semnificativ calitatea si cantitatea recoltelor

Borul joaca un rol cheie in metabolismul carbohidratilor, hormonilor si proteinelor, fiind implicat in diviziunea celulara, inflorire si viabilitatea polenului. FoliMAX Bor 21 FS (21% B), FoliMAX Bor ON Plus (7,3% N; 2,4% P2O5; 16,5% SO3; 7,65% B; 1,5% Mn; 8% MgO; 0,04% Mo; 0,1% Zn) si FoliMAX Bor ON 150 (10,9% B) sunt trei fertilizanti destinati special tratamentelor preventive si curative ale deficientelor de bor.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.