Borul este unul dintre cele mai importante microelemente pentru floarea soarelui

Scris de Echipa Alcedo

Simptomele carentei de bor apar pe frunzele mediane imediat inainte de inflorire, manifestandu-se prin aparitia unor pete brune care cu timpul se unesc si formeaza o arsura la nivelul petiolului.

Deficienta de bor duce la fecundarea incompleta a florilor, rezultand capitule deformate, tulpinile se despica in zona de insertie a capitulului, devenind sfaramicioase si provocand sistavirea semintelor si uneori chiar caderea calatidiilor.

In plus, insuficienta borului influenteaza nefavorabil metabolismul fosforului, cu consecinte negative asupra productiei de seminte si a continutului de ulei.

UNIBORE este un fertilizant foliar foarte eficient in prevenirea sau remedierea problemelor de carenta ale culturilor, dar si cu rol in imbunatatirea randamentului polenizarii si a formarii fructelor.

La floarea soarelui se aplica in stadiul de 6-8 perechi de frunze (BBCH 16-18), in doza de 3 l/ha.

UNIBORE este certificat pentru utilizarea in agricultura ecologica in conformitate cu Regulamentele (UE) nr. 1165/2021.

Mai multe detalii: https://alcedo.ro/produse/unibore/

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.