BOLOGNA – soi iscusit de grau, care va asigura productii de calitate si sigure in ferma dumneavoastra, fara pretentii la tipul de sol

Scris de Echipa Alcedo

Ca in fiecare an, inainte sa puna samanta in pamant, fermierii se intreaba ce soi de grau sa aleaga. Pentru cei care isi doresc o productie de calitate, garantata de continutul foarte ridicat de proteina (12,5-14,6%), dar si de calitatatile foarte bune de panificatie, specialistii ALCEDO recomanda soiul BOLOGNA, pe care vi-l prezentam in cele ce urmeaza.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu
  • talia plantelor: redusa (82 cm)
  • boabe de duritate medie si ridicata
  • tolerant la inghet, posibile efecte pe varfurile frunzelor, fara impact asupra productiei
  • pretabil pentru diferite tipuri de sol
  • rezultate bune, chiar si in conditii medii de tehnologie

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): tolerant
  • rugina bruna (Puccinia recondita): mediu sensibil
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): mediu tolerant
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu tolerant
  • septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina ridicat: 12.5-14.6%
  • segment de panificatie: calitate ridicata
  • potential de productie ridicat
  • masa hectolitrica > 74 kg/hl
  • MMB: 28-31g;

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • densitatea optima: 450-500 boabe germinabile/mp
  • perioada optima de semanat: 15-25 octombrie

BENEFICII

  • garanteaza o productie de calitate printr-un continut foarte bun de proteina (12.5-14.6%) si o calitate exceptionala a acesteia (energie ridicata > 150 W cm2)
  • ajuta la ridicarea nivelului de calitate al productiei de grau din ferma

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO