Bani pentru cei care cultiva tomate in sere si solarii

tomateProducatorii agricoli ar putea primi un sprijin de 3.000 de euro/an, in conformitate cu Regulamentul de minimis in sectorul agricol, pentru a cultiva tomate in sere si solarii astfel incat sa asigure necesarul de consum intern din productia autohtona. Conform proiectului de act normativ postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, schema de ajutor de minimis se acorda intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole, pentru sustinerea produsului tomate in spatii protejate.
Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie, printre altele, sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minim 1.000 mp, sa obtina o productie de minim 2 kg tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minim 2.000 kg dovedita cu documente justificative.
De asemenea, acestia trebuie sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror localitate se afla suprafetele cultivate cu tomate in spatiile protejate in anul 2017. Valorificarea productiei se face in perioadele ianuarie-mai, inclusiv si noiembrie – 20 decembrie, inclusiv.
Mai multe informatii despre acest proiect de act normativ, gasiti pe site-ul Ministerului Agriculturii.
sursa: madr.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.