Bani pentru apicultori

Scris de Echipa Alcedo

albina - neonicotinoideCa urmare a numeroaselor cereri de sprijin adresate autoritatilor, apicultorii au primit zilele trecute o veste buna. Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine a anuntat ca este pe cale de a fi promulgat un proiect de hotarare de Guvern (HG) prin care li se va acorda un ajutor de minimis pentru a fi ajutati sa faca fata crizei cu care s-au confruntat din cauza conditiilor meteo nefavorabile, ce au dus la diminuarea drastica a  productiei de miere.

Ioan Fetea a precizat ca a primit raspuns din partea Guvernului la cererile adresate in acest sens, spunand ca a examinat si proiectul legislativ, conform caruia sunt solicitate 60 de milioane de lei pentru apicultori, ceea ce inseamna ca acestia vor primi in jur de 50 de lei pentru fiecare familie de albine pe care o detin.

Ioan Fetea a explicat si care sunt pasii de urmat pentru apicultori pentru a intra in posesia ajutorului de minimis. “Dupa ce va aparea HG, apicultorii trebuie sa mearga la primariile unde au inregistrati stupii si sa depuna o cerere pentru eliberarea unei adeverinte exact ca acum 2 ani, in 2014, cand am mai primit sprijin. In plus, trebuie sa faca dovada ca au stupii identificati, autorizati sanitar-veterinar si sa depuna o copie de pe factura cu care s-au aprovizionat in perioada 1 martie  –  31 septembrie”, sustine Fetea.

sursa: agroromania.manager.ro